ΑΡΘΡΑ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΜΑΣΗΤΗΡΙΑΚΗΣ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Αποφυγή έντονης κόπωσης των μασητήριων μυών 

  • Μικρά ανοίγματα στόματος (δύο δάκτυλα) ,προσέχοντας ιδιαίτερα στο χασμουρητό και στο φαγητό. Σε περίπτωση που ακούγονται ήχοι από την άρθρωση κατά τη διάνοιξη του στόματος , προσπαθείστε όσο το δυνατόν να μη το προκαλείτε.
  • Μάσηση: Μικρές μπουκιές μαλακής τροφής με μάσηση και από τις δύο πλευρές για τουλάχιστον 20 ημέρες.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ

    Αιμορραγία: Βγάλτε τη γάζα που πιθανόν τοποθετήθηκε σε περίπου 30 λεπτά. Ενδέχεται κατά τη διάρκεια της ημέρας να αισθάνεστε γεύση αίματος στο σάλιο σας, το οποίο να χρωματίζεται ροζ. Είναι φυσιολογικό. Δεν πρέπει να απομυζείτε και να φτύνετε το αίμα, μπορείτε να το καταπίνετε.

    Πόνος: Ενδέχεται να υπάρξει μετά την αποδρομή της αναισθησίας, κατά κανόνα μόνο την ημέρα της επέμβασης ή και την επομένη που ελέγχεται με τα παυσίπονα που έχουν συνταγογραφηθεί. Σε περίπτωση παραμονής ισχυρού πόνου ή επανεμφάνισής του μετά την τρίτη ημέρα χρειάζεστε επανεξέταση.

ΟΔΟΝΤΙΚΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΗΤΗΣ

Ο σακχαρώδης διαβήτης έχει άμεσες επιπτώσεις στο βλεννογόνο της στοματικής κοιλότητας και τους περιοδοντικούς ιστούς, γι’ αυτό και η επίσκεψη στον οδοντίατρο πρέπει να είναι ενταγμένη στο γενικότερο πλαίσιο παρακολούθησης των ατόμων με διαβήτη.

Η ξηροστομία, οι εξελκώσεις του βλεννογόνου του στόματος, η διαταραχή έκκρισης του σιέλου και η απώλεια των θηλών της γλώσσας αποτελούν συνήθη προβλήματα των ασθενών με διαβήτη.

ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΤΕΛΟΣ: ΣΥΣΦΙΞΗ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΜΕ ΝΗΜΑΤΑ

Με το πέρασμα του χρόνου η σύσταση και η εμφάνιση του δέρματος τόσο του προσώπου όσο και του σώματος προοδευτικά αλλάζουν, με την εμφάνιση επιφανειακών και βαθύτερων ρυτίδων, χαλάρωσης και απώλειας όγκου.

Απέναντι σε αυτή την ανεπιθύμητη για πολλούς διαδικασία, η αισθητική δερματολογία έχει πλέον πολλά όπλα όπως η βοτουλινική τοξίνη, τα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος, η διέγερση των ινοβλαστών με laser, η μεσοθεραπεία, τα peelings, η χρήση αυτόλογου πλάσματος πλούσιου σε αιμοπετάλια (PRP).

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ BOTOX

Σίγουρα όλοι έχουμε ακούσει τους γύρω μας να συζητάνε για το πόσο αλλαγμένοι και συνήθως νεότεροι εμφανίζονται κάποιοι γνωστοί τους, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, πράγμα που συχνά οι τελευταίοι το αποδίδουν στην ξεκούραση και σε εφαρμογή τοπικών καλλυντικών προϊόντων.

Συχνά όμως το μυστικό κρύβεται σε ένα μικρό γυάλινο μπουκαλάκι με μια αόρατη σκόνη κολλημένη στο τοίχωμα του. Όπως πολύ σωστά μπορεί να μαντέψατε, πρόκειται για τη βοτουλινική τοξίνη.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ

Το Υαλουρονικό οξύ είναι μια γλυκοζαμινοπρωτεϊνη, ένα μόριο δηλαδή το οποίο υπάρχει αυτούσιο στη φύση και αποτελεί κύριο δομικό συστατικό του ανθρώπινου οργανισμού. Το υαλουρονικό οξύ όπως επίσης και τα μόρια ελαστίνης και κολλαγόνου παράγονται από τους ινοβλάστες  έχοντας ελαστικές και κολλώδεις ιδιότητες. Με την πάροδο της ηλικίας οι ινοβλάστες εκφυλίζονται και λιγοστεύουν σε αριθμό με αποτέλεσμα το δέρμα να λεπτύνεται, να χάνει τον όγκο και τη σφριγηλότητά του. Δεδομένου ότι το Υαλουρονικό οξύ είναι ένα εξαιρετικά υδρόφιλο μόριο (δεσμεύει νερό μέχρι και 1000 φορές το βάρος του), η απώλεια του σαν δομικού συστατικού των ιστών οδηγεί σε μια εικόνα αφυδατωμένου, λεπτού και εύθρυπτου δέρματος, με προδιάθεση στη δημιουργία λεπτών ρυτίδων ή σημείων ατροφίας και βαθειών πτυχών του δέρματος.

logo
Ελ. Βενιζέλου 24, Θεσσαλονίκη cmagopoulos@gmail.com
Ωράριο (κατόπιν ραντεβού)
Δευτέρα, Τετάρτη 9:00-13:00
Κάθε απόγευμα 17:00-21:00


Income Tax Planning

    View Service

    O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα εδώ.